Ivanjica:  Rezultati ispitivanja kvaliteta vode u sredu

Izvor: Blic, 02.Mar.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanjica: Rezultati ispitivanja kvaliteta vode u sredu

Da li je voda iz gradskog vodovoda u Ivanjici ispravna za piće, znaće se najverovatnije u sredu, kažu u zavodu za javno zdravlje u Čačku.

Dr Milka Levajac kaže da su jučerašnji uzorci pokazali fizičko- hemijsku ispravnost. Međutim, mora da se ispitati još nekoliko uzoraka nakon čega može da se proglasi ispravnost vode.

- Mikrobiloška ispitivanja su u toku i sada nemamo drugih informacija. Danas je drugo uzorkovanje, a sutra ćemo uraditi treće. Detaljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacije o ispravnosti vode, građani će imati od srede. Za piće, građani mogu da koriste flaširanu ili vodu iz cisterni. Voda iz gradskog vodovoda za sada se može koristiti samo kao tehnička - kaže dr Levajac.

Dve cisterne sa vodom kruže gradom, jedna je između Zelene pijace prema Špiku, a druga od Kušićana prema Crnjevu.

Jutros je došlo do novih pucanja cevi zbog čega su trenutno bez vode stanovnici ulica Braće Rabrenović, Cuparićeve, dela Venijamina Marinkovića, Moravičke čete, Radničke ulice i dela Milojice Nikolića i od Elektrodistribucije do Karanovog mosta. Iz Komunalnog kažu da će kvar biti ubrzo otklonjen.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

HAVARIJA U IVANJICI: Voda nije ni za piće ni za kuvanje

Izvor: Kurir, 03.Mar.2015, 11:49

Gradom kruže dve cisterne sa ispravnom vodom, a u četvrtak će biti poznato da li žitelji varošice na Moravici mogu da piju vodu iz vodovoda..IVANJICA - Velika havarija na vodovodnim cevima koja je Ivanjicu ostavila dva dana bez vode uspešno je sanirana, ali iz JKP "Ivanjica" apeluju da se ona ne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.