Ivanjica: Olujni vetar pokidao dalekovode

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanjica: Olujni vetar pokidao dalekovode

Olujni vetar koji čitavo popodne duva na području ivanjičke opštine pokidao je dalekovode a zbog nekoliko izvaljenih stabala drveća koja su pala neposredno pored zgrade Elektrodistribucije, grad nije imao struje duže od četiri sata.

I dalje su bez nje sela: Maćanske vodenice, Bele Vode, Opaljenik, Cerova, Kovilje, Erčege, Osonica i Luke.

Direktor ivanjičkog pogona ED Ivan Stanić ističe da je kvarova na seoskom području bilo i pre ovog vetra i da se situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo usled njega pogoršala.

Uz pomoć kolega iz Čačka i Guče uspeli su da uklone stabla, osposobe trafo, ali kvarova ima na više dalekovoda pa su ekipe na terenu.

Prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije Budislava Vukašinovića, nestanak električne energije uslovio je i prekid telefonskih veza sa selima, pa ne znaju kakve je sve štete naneo jak vetar.

Ali, dodaje, ima dosta oštećenja krovova na stambenim objektima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.