Ispravljen engleski putokaz na Zlatiboru napisan ćirilicom

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispravljen engleski putokaz na Zlatiboru napisan ćirilicom

Putokaz za muzej „Staro selo“ u Sirogojnu na Zlatiboru napisan sa engleskom, ali ćirilicom, gruba je greška firme koja je napravila tablu i o čijem trošku je i ispravljena, a bruka je umanjena.

Da bi strane turiste lakše uputila da posete kulturnu atrakciju na Zlatiboru, opština Čajetina je naručila tablu koja bi posetiocima pomogla da lakše pronađu muzej koji baštini staro graditeljstvo i način života na ovoj planini još iz pretprošlog veka.

U prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << redu spornog putokaza napisano je „Muzej Staro selo“, a engleski prevod „Old village museam“ ispisan je ćirilicom: „Олд вилаге мусеум“.

Greška je nastala prilikom štampanja na reflektujućoj foliji. Kao odgovorni izvođač radova brzo smo reagovali, tablu skinuli sa lokacije i napravili ispravan naziv koji će biti postavljen u utorak, navodi se u izvinjenju firme „Model 5“ opštini Čajetina.

- Za grešku je kriva firma „Model 5“ iz Beograda - kaže za „Blic“ Bojana Božanić, zamenica predsednika opštine Čajetina.

Ovo preduzeće dobilo je na tenderu za izradu saobraćajnih znakova i putokaza.

U zahtevu je naručeno da uz informaciju na srpskom treba da stoji i prevod na engleski, ali je izvođač, očigledno, napravio propust.

- Putokaz je postavljen kasno uveče, a greška je primećena ujutro. „Model 5“ je priznao propust i odmah poslao novu foliju sa ispravnim tekstom- objašnjava Bojana Božanić.

- Objasnili su nam da je posredi nenamerna greška i tabla je, koliko znam, brzo zamenjena - kaže Branko Blagojević, direktor „Starog sela”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.