Inspektori u Knjaževcu zatekli 32 radnika na crno

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspektori u Knjaževcu zatekli 32 radnika na crno

Inspektori rada danas su u u jednom pogonu za izradu obuće u Knjaževcu zatekli 32 radnika “na crno” jer poslodavac sa njima nije zaključio ugovore o radu i nije podneo prijave za obavezno socijalno osiguranje, saopštio je Inspektorat za rad.

U tom pogonu prilikom inspekcije bilo je 38 radnika.

U sapštenju se navodi da su utvrđeni i nedostaci iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Zbog utvrđenih prekršaja inspektori rada su podneli dva zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavca, jedan iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i jedan iz oblasti radnih odnosa.

U toku inspekcijskog nadzora, poslodavac je izjavio da će podneti prijave za obavezno socijalno osiguranje za sve osobe zatečene na radu “na crno” i da će dokaz o tome dostaviti inspekciji rada najkasnije 27. maja, piše u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Knjaževac: U fabrici samo šest prijavljenih radnika

Izvor: Večernje novosti, 26.Maj.2015

Inspektori rada su u današnjem nadzoru u poslovnoj jedinici preduzetničke radnje za šivenje obuće u Knjaževcu, u pogonu za izradu obuće zatekli 38 lica na radu, od kojih je čak 32 radilo „na crno”. Poslodavac je izjavio da će podneti prijave na obavezno socijalno osiguranje za sva lica zatečena...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.