Izvor: Danas, 03.Jul.2015, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ u Srbiji traži prostor na aerodromu za molitvu

Novi Pazar - Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji muftija Mevlud Dudić od rukovodstva aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu zatražio je da obezbede prostoriju u kojoj bi muslimani obavljali molitvu. Muftija Dudić u svom pismu ocenjuje da muslimanski vernici "molitvu obavljaju na prostoru neprimernom za takav verski obred".

Prvi čovek IZ u Srbiji u svom zahtevu navodi da većina međunarodnih aerodroma ima prostoriju za obavljanje molitve, pa bi to trebalo da ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i aerodrom u Beogradu "kako bi pripadnici islamske vere mogli praktikovati molitvu u svoje vreme, pre i nakon putovanja". On dodaje da "opremanje takve prostorije ne zahteva velika ulaganja, a efekti bi bili mnogostruki". Muftija Dudić je napisao i da se muslimani sve češće obraćaju IZ u Srbiji sa zahtevom da se na aerodromu "Nikola Tesla" stvore uslovi za obavljanje molitve.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.