Helmut Kol na intenzivnoj bolničkoj nezi

Izvor: Akter, 02.Jun.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Helmut Kol na intenzivnoj bolničkoj nezi

Bivši nemački kancelar Helmut Kol je na intenzivnoj nezi u bolnici u Hajdelbergu, javili su danas nemački mediji

Osamdesetpetogodišnji Kol, konzervativni lider od 1982 do 1998. godine i tvorac ponovnog ujedinjenja Nemačke, imao je operaciju stomaka i u je "kritičnom stanju", objavio nedeljnik Špigel na svom vebsajtu.

Časopis Bunte navodi da je Kolu stomak operisan u Univerzitetskoj bolnici u Hajdelbergu, gradu blizu njegovog doma u Ludvigšafenu.

Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zvaničnih saopštenja o Kolovom zdravlju.

Helmut Kol koji je sa četiri uzastopna mandata, najduže bio na dužnosti kancelara u posleratnoj Nemačkoj, imao je i tešku operaciju srca, 2012. godine.

Kao istorijska figura konzervativne Hrišćansko-demokratske unije, smatra se osobom kojoj kancelarka Angela Merkel duguje svoj uspon 1990-ih godina.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.