HUMANI POLICAJCI Žandarm krv dao čak 86 PUTA, a inspektor iz Niša 77

Izvor: Blic, 19.Avg.2017, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANI POLICAJCI Žandarm krv dao čak 86 PUTA, a inspektor iz Niša 77

Iako posao koji rade zahteva veliku posvećenost i odricanja Novaku Vujoviću iz novosadskog odreda Žandarmerije i Saši Mladenoviću, inspektoru niške kriminalističke policije, ne ponestaje snage i volje da više puta godišnje daju krv i tako svojom humanošću sačuvaju nečiji život.

Naime, 43-godišnji Novak krv do sada dao 86, a Saša (36) 77 puta.

- Prvi put krv sam dao pre oko 25 godina, dok sam bio na odsluženju vojnog roka, i od tada do danas dajem krv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na oko tri meseca, a ukoliko nekome život zavisi od toga odazivam se i češće - priča Vujović.

Sreća koju, kako kaže, oseća svaki put kada zna da je vratio osmeh na nečije lice, ne može se uporediti ni sa jednim drugim osećajem.

Vujović u Žandarmeriji radi od 2002. godine, a u novosadskom odredu od 2004. godine. Njagov komandant, pukovnik policije Vesko Miličković ističe da činjenica da je Novak krv dao toliko puta dovoljno govori o njegovim ljudskim i moralnim kvalitetima.

Saša Mladenović ovu dragocenu tečnost prvi put je dao kao srednjoškolac.

- Iako godišnje krv mogu da dam najviše četiri puta, događa se da je nekom hitno potrebna, pa me pozovu. Nikada nisam odbio. I ovaj posao sam izabrao kako bih mogao da pomažem onima kojima je to najpotrebnije - priča Mladenović i dodaje da se posao policajca ne završava u onom momentu kada skine uniformu.

Inače, Mladenović je donor organa i davalac koštane srži.

Кada su 75-ti put dali krv, Vujović i Mladenović dobili su Srebrne plakete Crvenog krsta u Vrbasu i Nišu. Ističu da nisu jedini i da su mnoge njihove kolege dobrovoljni davaoci krvi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.