Grupa od 20 policajaca ojadila Srbiju za milione

Izvor: Mondo, 06.Mar.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa od 20 policajaca "ojadila" Srbiju za milione

MUP je podneo krivične prijave protiv 20 policijskih službenika iz Šapca i Loznice zbog sumnje da su nesavesnim radom u službi naneli štetu budžet Srbije za više od 100 miliona dinara.

Foto: MUP Srbije

Sumnja se da oni od 2012. do kraja 2014. godine nisu postupali po naredbama prekršajnih sudova u Šapcu i Loznici za dovođenje počinilaca prekršaja radi zamene izrečenih novčanih kazni u kaznu zatvora, saopštio je MUP.

Na taj način, propuštajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mere i radnje koje su bili dužni da preduzmu, osumnjičeni su prouzrokovali nastupanje apsolutne zastarelosti za 13.956 naredbi i nemogućnosti izvršenja donetih pravosnažnih odluka, čime je naneta šteta budžetu Srbije za 101.014.550,00 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saradnji sa osnovnim javnim tužilaštvima u Šapcu i Loznici, krivične prijave podnete su protiv policijskih službenika Policijske uprave u Šapcu, Policijske ispostave Šabac i Policijske ispostave Loznica.

Sektor unutrašnje kontrole policije nastavlja sa daljim proverama u drugim policijskim upravama u vezi sa nepostupanjem po naredbama prekršajnih sudova, saopštio je MUP.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Krivične prijave za 20 policajaca

Izvor: B92, 06.Mar.2015

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole policije podneli su krivične prijave protiv 20 policijskih službenika iz Šapca i Loznice...Oni su osumnjičeni da su nesavesnim radom u službi naneli štetu budžetu Srbije za više od 100 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova...Sumnja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.