Gorivo koje čisti motor

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorivo koje čisti motor

Novi ULTRA D premijum evrodizel proizveden u Rafineriji nafte Pančevo uklanja postojeće i sprečava taloženje novih nečistoća u sistemu za ubrizgavanje goriva. Povećava snagu motora i vek trajanja automobila.

Nečistoće koje se u toku rada motora talože u sistemu za ubrizgavanje goriva smanjuju snagu motora, uzrokuju povećanu potrošnju goriva i kvarove, ali se mogu otkloniti pametnim izborom goriva.

Naime, kao i vozila, i motori i sistemi za protok goriva podložni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su koroziji i stvaranju štetnih naslaga. Otežan start, nestabilan rad, veća potrošnja goriva i učestali kvarovi samo su neke od posledica. Iz tog razloga je veoma važno da motor automobila bude čist i zaštićen, a redovno održavanje nije dovoljno.

- Održavanje motora čistim zahteva i upotrebu visokokvalitetnog goriva. Naš novi ULTRA D premijum evrodizel čisti postojeće naslage i sprečava taloženje novih nečistoća u sistemu za ubrizgavanje goriva. Ovo gorivo evro 5 kvaliteta proizvodi se u Rafineriji nafte Pančevo, a potom se obogaćuje multifunkcionalnim kompleksom aditiva. Zahvaljujući tome, redovnim korišćenjem dizela ULTRA D otklanjaju se nečistoće i zaustavlja se pojava novih, usporava se proces korozije i optimizuje podmazanost - objašnjavaju u kompaniji NIS, dodajući da se ULTRA D može kupiti na 230 benzinskih stanica NIS Petrola širom zemlje.

Još jedan od benefita korišćenja ovog brendiranog goriva je povećanje snage motora, moguće je i smanjenje potrošnje goriva, a automobilu se produžava vek trajanja.

- Komponente za čišćenje visokog kvaliteta sprečavaju zadržavanje nečistoća u motoru, a kontinuiranom upotrebom motor će biti potpuno očišćen. Na taj način se povećava efikasnost motora, stabilizuje njegov rad, olakšava start i smanjuje rizik od kvarova - navode u NIS-u.

Važno je reći i da korišćenje ovog goriva doprinosi i zaštiti životne sredine jer čist motor ima bolje sagorevanje goriva i manje štetnih materija u izduvnim gasovima.

Više informacija o ovom derivatu može se pronaći na internet adresi: www.ultragoriva.rs.

Usporava oksidaciju

U toku rada motora, voda i nesagoreli produkti goriva mešaju se sa nečistoćama, stvarajući kiselinu koja u dodiru sa metalom oksidira i nagriza ga. Vremenom se na motoru stvara rđa, najpre u vidu tačkica, koje se šire u pukotine.

- Redovno korišćenje goriva ULTRA D štiti motor automobila i od korozije, jer najnovija generacija komponenata u ULTRA D premijumu poboljšava odvajanje vode od goriva i usporava oksidaciju metala. Samim tim, manje su potrebe za održavanjem i popravkama - objasnili su u NIS-u.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.