Gojkovićeva: Parlament neguje slobodu govora

Izvor: RTS, 15.Sep.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojkovićeva: Parlament neguje slobodu govora

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je građanima Srbije Međunarodni dan demokratije, ističući da će parlament nastaviti da neguje i jača slobodu mišljenja i govora, kao osnovne vrednosti demokratskog društva.

Ovaj dan pruža priliku da se podsetimo na važnost demokratije, njenih principa i načela i da ukažemo na potrebu suzbijanja svakog oblika diskriminacije u društvu, poručila je Maja Gojković, prenosi Tanjug.

Kako se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saopštenju iz kabineta predsednice parlamenta, transparentnost rada skupštine i otvorenost prema medijima i građanima od izuzetnog su značaja za izgradnju poverenja između institucija i građana.

Gojkovićeva je navela da parlament nastoji i da mladima "otvori vrata institucije odraslih" i u tom smislu naglasila važnost ovogodišnje teme Međunarodnog dana demokratije "Uključivanje omladine u demokratiju".

Ona je dodala da je parlament prepoznao značaj uključivanja mladih u demokratske procese, a da sprovodenjem projekata poput simulacije rada parlamenta, u kome je poslednjih godina učestvovalo oko 3.000 srednjoškolaca i studenata, nastoji da im pribiži proces donošenja zakona i rad parlamenta.

"Narodna skupština radiće na dodatnom uključivanju mladih, svesna da se time jača i njihova društvena odgovornost", naglasila je Gojkovićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.