Gašić: Podići bezbednost zaposlenih u namenskoj

Izvor: RTS, 09.Okt.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Podići bezbednost zaposlenih u namenskoj

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je saučešće porodici preminulog Darka Čebića koji je 30. septembra povređen u požaru u lučanskom preduzeću "Milan Blagojević" i poručio da će ministarstvo nastojati da podigne bezbednost zaposlenih u fabrikama namenske industrije.
Bratislav Gašić je naveo da, nažalost, jedan od trojice radnika nije izdržao u borbi za život i istakao da će Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odbrane i preduzeće "Milan Blagojević" učiniti sve da pomogne porodici stradalog, prenosi Tanjug.

Navodeći da je ljudski život najvredniji, Gašić je rekao: "Dogovorio sam se sa poslovodstvom i nadzornim odborom preduzeća da se formira tim ispred Ministrastva odbrane koji će se baviti pre svega podizanjem nivoa bezbednosti zaposlenih ne samo u ovom, nego u svim fabrikama namenske industrije", rekao je ministar.
Prema njegovim navodima, istražni organi će u narednom periodu utvrditi šta je dovelo do nesreće i Tužilaštvo i sud će dati svoju reč o tom događaju.
"Prošle godine u ovom preduzeću je sprovedena kontrola opreme za zaštitu na radu od nadležnih iz Sektora za vanredne situacije, a neposredno pre nesreće radnici su imali HTZ opremu", istakao je Gašić i dodao da su mu to potvrdili i direktor preduzeća "Milan Blagojević" i predstavnici sindikata.
Naveo je da je neposredno pre dolaska u Lučane obišao dvojicu radnika koji su takođe hospitalizovani na VMA u Beogradu naglasivši da su u dobrom stanju i nisu životno ugroženi.
Čebić je preminuo juče. On je primljen na Odeljenje intenzivne nege Vojnomedicinske akademije sa dubokim opekotinama koje su zahvatile više od 75 odsto površine tela.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gašić: Podići bezbednost zaposlenih u fabrikama namenske

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je večeras saučešće porodici preminulog Darka Ćebića koji je 30. septembra povređen u požaru u lučanskom preduzeću "Milan Blagojević" i poručio da će ministarstvo nastojati da podigne bezbednost zaposlenih u fabrikama namenske industrije...Gašić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.