GODIŠNJICA STRADANJA SRBA U JASENOVCU Dodik i Vučić danas na obeležavanju u Donjoj Gradini

Izvor: Blic, 23.Apr.2017, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GODIŠNJICA STRADANJA SRBA U JASENOVCU Dodik i Vučić danas na obeležavanju u Donjoj Gradini

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas, u Spomen području Donja Gradina u Republici Srpskoj, obeležavanju Dana sećanja povodom 72 godine od zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu, Donjoj Gradini.

Pored predsednika Vlade Srbije, ceremoniji će prisustvovati potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vulin, ministar odbrane Zoran Đorđević, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar Vulin će u ime Vlade Republike Srbije položiti venac i odati počast žrtvama, navodi se u saopštenju Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Nakon polaganja venaca i verskog obreda, premijer Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik će se obratiti prisutnima.

Dan sećanja na žrtve ustaškog zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac-Donja Gradina od 2015. godine zajednički obeležavaju Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Srpske, na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji u oblasti negovanja tradicija oslobodilačkih ratova i godišnjica istorijskih događaja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) DAN SEĆANJA NA STRAHOTE JASENOVCA Vučić: Nikome i nikada NEĆEMO DOZVOLITI Bljesak i Oluju

Izvor: Kurir, 23.Apr.2017

...Pored predsednika Vlade Srbije, ceremoniji su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, ministar odbrane Zoran Djorđević, ministarka pravde Nela Kuburović, ministar kulture...

Nastavak na Kurir...

GODIŠNJICA GENOCIDA NAD SRBIMA! Vučić: Bez spoznaje i sećanja teško do bolje budućnosti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2017

Dan sećanja povodom 72 godine od zločina genocida u koncentracionom logoru Jasenovac..13.45 - Bez spoznaje i sećanja kroz šta smo prošli teško da ćemo umeti da izgradimo bolju budućnost za našu decu, porucio je danas premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obelezavanju godišjice...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić u Donjoj Gradini: Ovde se tišina čuje i kad galamim sa govornice, Jasenovac ne sme da se ponovi

Izvor: Blic, 23.Apr.2017

Bez spoznaje i sećanja kroz šta smo prošli teško da ćemo umeti da izgradimo bolju budućnost za našu decu, porucio je danas premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić na obelezavanju 72. godišjice stradanja u Jasenovcu i Donjoj Gradini...- Naša je obaveza da budemo ovde zbog potomaka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.