GENIJALNA IDEJA Predrag je u Amsterdam došao da studira, a sad tamo pokreće biznis

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GENIJALNA IDEJA Predrag je u Amsterdam došao da studira, a sad tamo pokreće biznis

Predrag Spasojević ima 22 godine i biografiju nekoga najmanje deceniju starijeg. U Amsterdam, evropsku prestonicu bicikala, lala i narkotika, došao je da studira, a sada tamo pokreće sopstveni biznis.

- U Amsterdam sam došao preko Erasmus Mundus program razmene na Univerzitetu u Beogradu, gde sam na FON-u studirao informacione tehnologije. Nisam u početku imao konkretan plan da ostanem, ali kako sam više upoznavao grad i poslovni ekosistem koji mi se dopao, odlučio sam da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << probam - priča, odnosno kuca iz Štutgarta, Peđa za 24 sata.

Nije samo poslovna sredina bila privlačna za momka koji je beogradski asfalt zamenio biciklističkim stazama. Na putu kroz Evropu naleteo je na Amsterdam i usporio korak.

- Stigao sam u taj grad, a tenzije nigde! Prvi utisak je vedrina. Imaš osećaj da sa svima možeš da izgradiš pozitivan odnos. Vozač tramvaja mi se svako jutro javi kad uđem u vozilo. U gradu je veoma lako funkcionisati kao stranac, veliki broj inostranih studenata doprinosi multikulturalnosti sredine, i sama činjenica da 93 odsto stanovnika priča engleski, upotpunjuje taj osećaj pripadnosti.

Dok je šetao ulicama Amsterdama, koje te, kako kaže, bukvalno mame da besposličiš, Spasojeviću je sinula ideja za posao..

Ostatak teksta pročitajte na 24sata.rs i saznajte čega se dosetio Peđa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.