Fudbalski dresovi za životnu utakmicu

Izvor: RTS, 23.Apr.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalski dresovi za životnu utakmicu

Jovan Simić je humani mladić koji se odrekao svoje vredne kolekcije dresova, da bi pomogao u spasavanju života svoje sugrađanke. Dresove će dati na aukciju, a prikupljeni novac za lečenje devetogodišnje Nađe Novaković. Za njenu operaciju potrebno je 300.000 evra.

Dresovi sa najznačajnijih fudbalskih utakmica - u zamenu za najvažniju životnu utakmicu. Osim dresa Zlatana Ibrahimovića koji je lično potpisao, Jovan Simić odlučio je da se odrekne i drugih iz svoje vredne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolekcije.

"Nemam novčanih sredstava, zato sam se odlučio na drugi vid pomoći i jedino što sam mogao da uradim, jedino što imam, što je vredno, to su ti moji dresovi i nekako sam znao da će to da odjekne na neki način", kaže Jovan Simić.

Dresove igrača sa važnih utakmica, sakupljao je godinama. Sada mu se javljaju klubovi, fudbaleri, pojedinci koji su spremni da poklone i svoje. U ponudi će biti i dres u kom je igrao i čuveni Mesi.

"Stvarno mi je zaista drago, pogotovo zbog ljudi koji mi se javljaju sa porukama, kako sam im probudio neku nadu, vratio veru u nešto dobro, u nešto plemenito i stvarno mi je dosta znače te reči podrške", kaže ovaj humani mladić.

Jovanu je drago i što su se svi okupili oko plemenitog cilja, dečijeg života.

"Ovo je fantastično. Teško mi je da nađem reči da opišem emocije, kad mladi čovek koji tek, da kažem, započinje taj svoj život, nađe u svom srcu mesta da uradi nešto ovako fenomenalno. Da se na neki ovakav način čak identifikuje sa tim našim detetom", kaže Nađin otac Aleksandar Novaković.

Nađi Novaković hitno je potrebno 300.000 evra za transplantaciju koštane srži, zbog retke i teške bolesti matičnih ćelija.

Ako i vi želite da budete igrač u ovoj utakmici i tako pomognete Nađi da pobedi u svojoj, dođite na aukciju. Ponedeljak, 19 časova, škola Ivo Andrić na Kanarevom Brdu. Ako ne možete, postoji i drugi način. Pogledajte brojeve žiro računa i SMS broj.

Dinarski: 265-0200000054378-94

Devizni: RS35265090000000000939

Swift Code: RZBSRSBG

Humanitarni SMS broj 5757 (u poruci je neophodno napisati: NAĐA. Cena poruke je 100 dinara sa PDV-om)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.