Vals spreman da zabrani strano finansiranje džamija

Izvor: Blic, 29.Jul.2016, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vals spreman da zabrani strano finansiranje džamija

Francuski premijer Manuel Vals rekao je da je otvoren za privremenu zabranu stranog finansiranja izgradnje džamija, nakon niza napada u Francuskoj za koje su odgovornost preuzeli džihadisti.

Vals je u intervjuu dnevniku "Mond", par dana nakon džihadističkog napada na sveštenika pred oltarom u crkvi koji je probudio strahove od verskih tenzija u sekularnoj Francuskoj, rekao da njegova zemlja mora da uspostavi "nove odnose" sa islamom.

"Moramo da resetujemo i osmislimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nove odnose sa islamom u Francuskoj", istakao je Vals, dodavši da je "otvoren prema ideji da - tokom perioda koji tek treba da bude odredjen - ne bi trebalo da bude stanog finansiranja izgradnje džamija", prenosi AFP.

Vals je, takodje, rekao da bi imame trebalo obučavati u Francuskoj, a ne negde drugde.

Francuski premijer je u intervjuu pariskom listu priznao da su francuske vlasti napravile propust kada su jednog od džihadista, koji je izveo napad u ckrvi i ubio sveštenika ranije ove nedelje, pustile na slobodu do početka sudjenja uz elektronski nadzor.

Vals je, medjutim, naglasio da sudije u tom pojedinačnom slučaju ne bi trebalo da bude pozivane na odgovornost za taj "akt terorizma".

Francuski premijer i ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev našli su se na udaru kritika zbog bezbednosnih propusta zbog kojih vlasti nisu uspele da spreče tri velika teroristička napada u Francuskoj u proteklih 18 meseci, podseća francuska agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vals za "resetovanje" odnosa sa islamom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2016

Francuski premijer Manuel Vals rekao je da je otvoren za privremenu zabranu stranog finansiranja izgradnje džamija, nakon niza napada u Francuskoj za koje su odgovornost preuzeli džihadisti...Vals je u intervjuu dnevniku "Mond", par dana nakon džihadističkog napada na sveštenika pred oltarom u crkvi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.