Finansiranje projekata osoba sa invaliditetom

Izvor: RTS, 28.Jul.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansiranje projekata osoba sa invaliditetom

Ministar Aleksandar Vulin potpisao je sa predstavnicima 11 Udruženja osoba sa invaliditetom ugovore o finansiranju njihovih projekata za koje je izdvojeno ukupna 4.200.000 dinara.

Projekat se realizuje u okviru stalnog otvorenog Konkursa za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom kojim se afirmiše razvoj invalidske zaštite u okviru moderne socijalne politike, prenosi Tanjug.

"Ministarstvo je tu da vam bude saveznik. Prepoznali smo u Nacionalnoj organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osoba sa invaliditetom Srbije saradnike i saveznika i borimo se protiv nevidljivosti, ljudske sebičnosti, ali i protiv toga da postoje građani prvog i drugog reda", rekao je ministar Vulin.

Ističe da ta borba ministarstva mora da učini da život osoba sa invaliditetom bude bar malo pravedniji.

Ukazujući da je vanredni konkurs zapravo redovni, Vulin kaže da ministarstvo želi da odgovori na potrebu koja se pojavila i bude tu da pomogne.

Izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Ivanka Jovanović kaže da su osobe sa invaliditetom u društvu građani o kojima se država brine i podržava njihov razvoj, unapređenje njihovog društvenog položaja i rešavanje različitih društvenih pitanja i problema sa kojima se suočavaju.

"Bitno je da i na ovaj način ostvarimo saradnju koja je obaveza države i propisana Konvencijom UN o pravima osoba sa invaliditetom", ističe Jovanovićeva.

Ocenjuje da je izuzetno bitno delovanje svih udruženja zajedno u NOOIS jer država zna da prepozna partnere sa kojima može da razgovara i zajedno artikuliše interes, probleme i potrebe.

"Bitno je što pored izuzetno teške ekonomske situacije i svih drugih problema sa kojima se suočavaju svi ostali građani ipak kroz otvoreni konkurs, pored stalnog konkursa koji se dešava početkom godine kada sa Ministarstvom potpisajujemo sredstva za redovne programske aktivnosti, imamo priliku i da tokom godine reagujemo na probleme ad hok'", kaže Jovanovićeva.

Od 11 projekata četiri je na teritoriji Vojvodine, a sedam u užoj Srbiji, dva se odnose na otklanjanje arhitektonskih barijera, dva na manifestacije - Drinsku regatu i likovnu koloniju, šest na tehničku adaptaciju Udruženja i jedan na nastavak izrade baza podataka osoba sa invaliditetom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.