FOTO ISPOVEST Moje sećanje na bombardovanje 1999.

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO ISPOVEST Moje sećanje na bombardovanje 1999.

Za vreme bombardovanja imao sam 25 godina, prvi dan rata dočekao sam u redakciji „Borbe“.

Trčao sam na mesta bombardovanja u želji za što dramatičnijom fotografijom, kao i većina kolega. Niko tada nije razmišljao o osiromašenom uranijumu i posledicama. Više smo mislili kako da što brže razvijemo filmove i skeniramo fotografije.

Nismo čekali da nas redakcija pošalje na snimanje, nego smo slušali radio i kad nešto pogode rakete NATO-a, sami smo išli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na ta mesta. Pred kineskom ambasadom ili kod hotela „Jugoslavija“ bio sam 15 minuta nakon što su raketirani.

Kad je uzbuna, najteže je kad samo sediš u skloništu, slušaš vesti i nerviraš se. Mnogo je lakše u takvim situacijama biti uposlen, imati neku obavezu.

Zato je, ma kako čudno zvučalo, meni bombardovanje prošlo brzo jer sam radio 78 dana bez pauze. I ne ponovilo se.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.