Evropska nedelja programiranja u Srbiji

Izvor: Akter, 08.Okt.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska nedelja programiranja u Srbiji

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine pozvao je škole i sve zainteresovane da se uključe u manifestaciju "Evropska nedelja programiranja" (Europe Code Week), koja će biti održana treću godinu zaredom u svim državama Evrope od 10. do 18. oktobra.

Manifestacija obuhvata organizovanje brojnih aktivnosti koje realizuju škole, kompanije, NVO i ostali zainteresovani građani, a Srbija je prošle godine učestvovala prvi put u ovoj manifestaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i sa 102 aktivnosti zauzela deveto mesto na tabeli najaktivnijih zemalja Evrope.

Tokom Evropske nedelje programiranja u školama će biti organizovane radionice na kojima će nastavnici koji se bave programiranjem obučavati učenike, kolege i roditelje.

Skupovi se mogu organizovati i u saradnji s lokalnim preduzećima, a među aktivnostima mogu biti i zabavna takmičenja, dok je preporučljivo snimati događaje i podeliti ih na društvenim mrežama.

Prijave se mogu pronaći na sajtu events.codeweek.eu, a svaku aktivnost potvrdiće ambasador manifestacije za Srbiju Čaba Vereš.

Rok za prijavu je 10. oktobar, svi prijavljeni predavači dobiće sertifikat, a više informacija može se dobiti na mejl adresi cabaveres@gmail.com ili na sajtu www.codeweek.rs.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.