Izvor: B92, 20.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Elektronski dnevnik' za roditelje

Novi Sad -- Novosadska Osnovna škola Žarko Zrenjanin je, u saradnji sa preduzećem Media-net, pokrenula projekat 'elektronskog dnevnika'.

Njime je roditeljima, čija deca pohađaju ovu školu, omogućeno da preko Interneta dođu do podataka važnih za školovanje njihove dece. U fazi testiranja je i SMS provera ocena. Namera je bila da se roditeljima pruži mogućnost da u svakom momentu znaju kako njihovo dete napreduje u školi.

Ideja se rodila još početkom godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a njena puna realizacija kreće od septembra. Roditeljima je omogućeno da preko interneta vide ocene, zamerke i pohvale koje njihova deca dobijaju, ali i druge bitne podatke bitne za školovanjem dece. U školi kažu da su i od drugih roditelja čuli slične komentare u vezi sa 'elektronskim dnevnikom'.

Osim što je roditeljima omogućeno da na jednostavan način, koji ne oduzima mnogo vremena, prate napredak svoje dece, ovaj projekat predstavlja i iskorak u elektronskom opismenjavanju ovdašnje populacije. Ne želeći da ostanu samo na 'elektronskom dnevniku', u školi su uveli još jednu novinu - omogućili su roditeljima da putem SMS poruka proveravaju ocene svoje dece. Ovaj projekta je još uvek u fazi testiranja, ali kažu da će i on uskoro u potpunosti profunkcionisati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.