EK raspisala konkurs za novinarsku nagradu za izveštavanje o siromaštvu

Izvor: Blic, 04.Maj.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK raspisala konkurs za novinarsku nagradu za izveštavanje o siromaštvu

Evropska komisija raspisala je danas konkurs za novinarsku nagradu "Lorenco Natali" za profesionalne novinare, novinare amatere i blogere, saopštio je EU info-centar u Srbiji.

Ovogodišnja dodela nagrade "Lorenco Natali" je organizovana pod sloganom "Današnje priče mogu promeniti našu sutrašnjicu" i poklapa se sa održavanjem Evropske godine za razvoj.

Zainteresovani, koji su izveštavali o razvoju ili iskorenjivanju siromaštva, mogu se prijaviti za učešće do >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 31. avgusta ove godine, na adresu.

Na konkurs se mogu poslati članci, u štampanom ili elektronskom obliku, kao i reportaže, emitovane na radiju ili televiziji, koje su objavljene u periodu od 1. septembra 2014. do 31. avgusta 2015.

Na konkurs se mogu prijaviti profesionalni novinari bez obzira na vrstu medija za koje rade, a EK će u decembru nagraditi novinare za izvanredan doprinos izveštavanju o razvoju i iskorenjivanju siromaštva.

Ovogodišnji konkurs, dodaje se, donosi i jednu novinu pa za nagradu mogu da konkurišu i novinari amateri, kao i blogeri.

Žiri će nagraditi po jednog profesionalnog i jednog novinara amatera iz Afrike, arapskih zemalja i Bliskog istoka, Azije i Pacifika, Južne Amerike i Kariba, kao i iz Evrope.

Pobednici dobijaju trofej i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 evra, a pored toga pobednici će se takmičiti za dodatnih 5.000 evra odnosno Veliku nagradu koja će biti proglašena na svečanosti dodele u decembru.

Više detalja zainteresovani novinari i blogeri mogu pronaći i na veb sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs, kao i na sajtu nagrade , dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.