Dve godine ćute o smrti moga sina

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve godine ćute o smrti moga sina

Prošlo je dve godine od smrti mog sina, a od policije nema odgovora ko je i zbog čega poput teroriste ubio mog Đorđa, kaže Zvonko Stojanović.

Otac Đorđa, koji je ubijen 27. januara 2013, kaže da ga niko iz policije nije kontaktirao već godinu i po dana.

- U junu 2013. kod mene je došla inspektorka koja vodi slučaj ubistva mog sina i rekla mi je da ona preuzima istragu. Od tada me više niko nije zvao. Cele prošle godine nisam od njih imao nijedan poziv. Nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odgovora ko je i zbog čega ubio mog sina - kaže Zvonko, vlasnik poznate niške menjačnice „Cekin”.

On ne želi da komentariše rad niške policije, ali kaže da se nada da će istina jednom izaći na videlo.

- Ne znamo ko je izvršio taj teroristički čin, ali i ko je to smislio i poručio. Na policiji je da te odgovore da - dodaje Zvonko Stojanović.

Đorđe nema dosije

Đorđe Stojanović, koji je ubijen pre dve godine, poznat je kao dugogodišnji prvotimac fudbalskih klubova iz Niša, kao i kapiten mnogobrojnih timova u malom fudbalu. Stojanović je posle sportske povrede nastavio sa radom u očevoj menjačnici. U policiji nije imao dosije.

Đorđe Stojanović (32) ubijen je u eksploziji bombe podmetnute ispod njegovog „fijata punto” u sedam sati ujutru u Knjaževačkoj ulici u centru Niša. Istraga od tada nije odmakla od početka, iako je Stojanović šest dana pred smrt prijavio S. R. zaposlenog u niškoj policiji da od njega uzima zelenašku kamatu od 40 odsto mesečno.

- Zbog svoje i bezbednosti moje porodice, ne želim da komentarišem da li je i ko od pripadnika policije umešan u ubistvo mog sina. Neka istraga pokaže da li jeste ili nije - apeluje na policiju otac ubijenog Đorđa.

Niška policija je odmah posle brutalnog zločina saopštila da je na putu rasvetljavanja ovog slučaja.

- Potvrdile su se sumnje da iza Stojanovićevog ubistva stoje određeni zelenaški klanovi koji su Nišlijama pozajmljivali novac uz velike kamate - rekli su u policiji, ali od tada pomaka u ovom slučaju nije bilo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.