Dužnik nateran da prepiše kuću zelenašu iz Beočina

Izvor: Mondo, 06.Mar.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dužnik nateran da prepiše kuću zelenašu iz Beočina

Policija je uhapsila P.S. (52) iz Beočina zbog sumnje da je primorao jednog dužnika da mu prepiše svoju kuću.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Kako je saopštio MUP, zelenašenjem je ostvario protivpravnu imovinsku korist u višemilionskom iznosu.

Osumnjičeni P.S. je uhapšen po prijavama građana, kojima je, kako se sumnja, pozajmljivao novac, a iznosom kamate obezbeđivao sebi nesrazmernu imovinsku korist.

U nemogućnosti da i dalje vraća >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dug, jedan od oštećenih je osumnjčenom prepisao svoju kuću u Beočinu, saopštio je MUP.

Pretresom stana osumnjičenog policija je našla sveske sa podacima o ovakvim pozajmicama, uključujući i imena dužnika, iznose novca i kamata, kao i kupoprodajne ugovore o zakupu ili prenosu vlasništva.

Policija je za P.S. odredila zadržavanje i pokrenula istragu, jer su u međuvremenu javilo još oštećenih građana, navodi se u saopštenju MUP-a.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.