Dudić:  Dudić: Stavimo tačku na podele Islamske zajednice

Izvor: Blic, 31.Maj.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dudić: Dudić: Stavimo tačku na podele Islamske zajednice

Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić pozvao je danas sve pripadnike Islamske zajednice i ulemu da "konačno stave tačku na podele i okupe se oko jedne, jedinstvene i tradicionalne Islamske zajednice".

"Protekle godine pokazale su da je ugrožavanje jedinstva Islamske zajednice glavni izvor destrukcije me]u muslimanima te da svaki korak podele izaziva nove podele. Vreme je da iz svih dogadjaja protekle decenije izvučemo pouke i vratimo se organizacionom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i vrednosnom jedinstvu@ stoji u kratkom saopštenju poglavara IZ u Srbiji.

Dudić se oglasio nakon promena u Islamskoj zajednici Srbije u okviru kojih je smenjen kompletan Rijaset te verske organizacije na čelu sa reisul-ulemom Ademom Zilkićem.

U Srbiji od oktobra 2007. godine deluju dve islamske zajednice - Islamska zajednica u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom Mevludom Dudićem i Islamska zajednica Srbije koju je predvodio reisul-ulema Adem Zilkić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dudić: Stavimo tačku na podele Islamske zajednice

Izvor: Blic, 31.Maj.2016

Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić pozvao je danas sve pripadnike Islamske zajednice i ulemu da "konačno stave tačku na podele i okupe se oko jedne, jedinstvene i tradicionalne Islamske zajednice"..."Protekle godine pokazale su da je ugrožavanje jedinstva Islamske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.