Dramatično u Kladovu: Voda prodrla u HE Đerdap 2 (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 16.Sep.2014, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dramatično u Kladovu: Voda prodrla u HE "Đerdap 2" (VIDEO)

Kladovo je i danas odsečeno od sveta - svi putevi ka ovom mestu su neprohodni. Situaciju dodatno otežava kiša koja je jutros opet počela da pada.

Voda je prodrla u pomoćni deo Hidroelektrane "Đerdap Dva" i time ugrozila njen rad, izjavio je kasno sinoć za RTS predsednik opštine Negotin Jovan Milovanović.



Do sada evakuisano oko 370 osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sa područja opštine Kladovo, među njima i majka sa jednoipomesečnom bebom. Iz sela Podvrška evakuisano 65 osoba, a iz Blizine dve osobe, saopštio MUP.

Gorska služba spasavanja saopštila je da njene ekipe iz Zaječara i Boljevca od sinoć učestvuju u pružanju pomoći i evakuisanju stanovništva Tekije, ugroženog bujičnim vodama i blatom.

Ovako jutros izgleda naselje Miloševski put:

naselje Milosevski put #Negotin #poplave pic.twitter.com/5MmzAmmu4j

— misli_svojom_glavom (@misli_svojom_gl) September 16, 2014

Vanredna situacija zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, proglašena je juče na teritoriji opština Kladovo, Negotin i Majdanpek.

Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.