Donacije UAE srpskim bolnicama

Izvor: RTS, 04.Maj.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donacije UAE srpskim bolnicama

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Džuma Rašid Sejf Zajed el Daheri uručio je medicinsku opremu vrednu skoro 30.000 evra, koju je Fondacija šeika Halife bin Zajeda el Nahjana donirala Zavodu za transfuziju krvi Vojvodina i Opštoj bolnici u Ćupriji.
Fondacija šeika Halife bin Zajeda el Nahjana donirala je Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine jedan inkubator i jednan agitar za trombocite, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dok je sedam bolničkih ležajeva uručeno Opštoj bolnici u Ćupriji, prenosi Tanjug.

Ambasador El Daheri istakao je da Ujedinjeni Arapski Emirati nastoje da pomognu svojim prijateljima u Srbiji jer su, kako je rekao, odnosi između dve države i njihovih naroda odlični i ispunjeni međusobnim poštovanjem.
"Fondacije iz UAE pokušavaju da pruže pomoć narodima širom sveta bez obzira na njihovo poreklo, naciju i veru. Ovo je dobro za obe strane i veoma sam zadovoljan što su srećni oni kojima je donacija namenjena", rekao je ambasador prilikom uručivanja donacije u institutu "Super Lab" u Vrčinu.
Direktorka Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine Radmila Jovanović istakla je da ta ustanova prikuplja velike količine krvi, a koristi opremu koja je stara i neodgovarajuća.
"Aparat, koji nam je donirala ambasada UAE, značajano će poboljšati uslove skladištenja koncentrata trombocita, koji su vrlo osetljivi na invitro ulove, a samim tim će i efekat lečenja pacijenata biti bolji", objasnila je Jovanović.
Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Ćupriji Marko Ilić istakao je da će šest kreveta za jedinicu intezivne nege i jedan pregledni krevet, koje je ta ustanova dobila, značajno poboljštati njen rad.
Uručivanju donacije prisustvovao je i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, koji se zahvalio ambasadoru na pomoći koju UAE pružaju našoj zemlji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nikolić razgovarao sa ambasadorom Emirata

Izvor: RTS, 05.Maj.2015, 13:44

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumom Rašidom el Daherijem da je realizacija projekata u Ćupriji i Novom Pazaru značajan potez za naše građane i najbolji pokazatelj širine saradnje Srbije i UAE, saopštila je predsednikova...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.