Đurđev: Hitno razdvojiti kriminalce od izbeglica

Izvor: Kurir, 03.Avg.2015, 06:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurđev: Hitno razdvojiti kriminalce od izbeglica

BEOGRAD - Srbija mora da zaštiti svoje građane od sve učestalijih problema sa grupama azilanata. Moramo da napravimo razliku između izbeglica koje sa porodicama tragaju za boljim životom i onih koji su spremni da kradu i otimaju.

Ovo je istakao Aleksandar Đurđev, jedan od osnivača Srpske lige, povodom sve većeg broja migranata koji prolaze kroz Srbiju.

Pooštriti kazne

- Glavno je pitanje zašto migranti dolaze upravo u Srbiju. Kada uđu u Grčku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koja je članica EU, zašto ne nastave kroz Bugarsku, takođe članicu EU, i tako olakšaju put do odredišta? Zašto, umesto toga, ljudi koji ih ilegalno transportuju biraju prolaz kroz Makedoniju i Srbiju iako znaju da ih na kraju puta čeka zid EU. Tačnije, mađarska žica prema Srbiji. Bugarsko zakonodavstvo mnogo oštrije sankcioniše ilegalni prelazak granice, do tri meseca zatvora. Istovremeno, u Srbiji oni koji budu uhvaćeni u ilegalnom prelasku provedu u zatvoru desetak dana.Đurđev naglašava da se uveliko osećaju problemi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.