Đorđević i Ramazanov: Veća saradnja Srbije i Kazahstana

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i Ramazanov: Veća saradnja Srbije i Kazahstana

Postoji veliki prostor za unapređenje odbrambene saradnje između Srbije i Kazahstana, poruka je sa sa sastanka na kojem su učestvovali srpski ministar odbrane Zoran Đorđević i zamenik ministra odbrambene i aerokosmičke industrije Kazahstana Arman Ramazanov.

Đorđević je naglasio potrebu potpisivanja Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane.

Dva funkcionera su se saglasila da postoji prostor za unapređenje odbrambene saradnje koja bi se mogla usmeriti na vazduhoplovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tehniku, motorna vozila i komponente, municiju i eksploziv, optoelektroniku i remont i modernizaciju naoružanja i vojne opreme poreklom iz bivšeg ŠSR.

Tokom sastanka bilo je reči i o mogućnostima za proizvodnju robe dvostruke namene, za odbranu i civilnu industriju.

Đorđević je obavestio Ramazanova da će pripadnici Vojske Srbije učestvovati kao posmatrači u vežbi „Neraskidivo bratstvo 2017", čija je realizacija planirana u Kazahstanu u septembru.

Kakoje saopštilo Ministarstvo odbrane, vojska će učestvovati u vežbi koja se sprovodi radi suprotstavljanja krijumčarenju narkotika i ljudi, a koja je u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Đorđević je, takođe, zahvalio Ramazanovu što Kazahstan podržava napore za odbranu suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.