Đorđević: Država pomaže radnicima Goše koliko može

Izvor: RTS, 22.Avg.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Država pomaže radnicima "Goše" koliko može

Protest radnika Goše nije način da ostvare svoja prava, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević navodeći da su država i vlada učinile dosta i rade na tome da radnicima te privatne kompanije pomognu onoliko koliko mogu.
"Ne smemo da izdvojimo radnike 'Goše' kao neki poseban slučaj, jer bi to bio presedan i posle pravilo kako bi trebalo prema svima da se ophodimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << s obzirom da se radi o privtnoj kompaniji, ponašamo se vrlo obazrivo, ali i naravno brinemo o svima njima. Oni su građani Srbije i želimo da se taj problem reši na najbolji i najmirniji način", rekao je Đorđević odgovarajući na pitanja novinara.

Što se tiče "Goše", kaže Đorđević nije bilo kontakata.
"Goša je kompanija koja se nalazi u privatnom vlasništvu. Lično smatram da to nije način kako se dolazi do nekih svojih prava", rekao je Đorđević.
Naveo je da je i Agencija za mirno rešavanje sporova sve vreme bila uključena u rešavanje ovog slučaja i biće uključena i dalje dokle god bude potrebe za tim.
"Vlada Srbije je od prvog momenta stupila u kontakt preko Agencije za mirno rešavanje sporova i pokušavala na razne načine da to reši", kaže Đorđević.
Podsetio je da je Vlada Srbije, kada je u pitanju Goša, uradila niz stvari još dok je bio premijer bio Aleksandar Vučić i pomagla je radnicima kako u novčanoj nadoknadi tako i u vezi sa zdravstvenim knjižicama koje su overene do 30 septembra.
"Davali smo niz predloga kako i na koji način da se prebrodi ovo neplaćanje poreza i doprinosa kako bi oni počeli da rade, a kasnije država da namiri", naglašava ministar.
Kaže da je državi i Vladi najbitnije da radnicimi zadrže posao i da im pomogne, ističući da je država nudila i da posreduje u prodaji robe kako bi nadomestili nedostatak u finansijskim sredstvima.
Navodi da je radnicima ponuđeno i 120 radnih mesta, pola u Velikoj Plani, a pola u Topoli, a da se od svih radnika, samo jedan javio.
"Da li je moguće da ljudi koji kažu da 20 meseci nisu dobili platu ne žele da rade na drugom mestu", upitao je Đorđević podsećajući da i kada radnik zasnuje radni odnos na drugom mestu, obaveza prethodnog poslodavca ostaje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đorđević radnicima Goše: Protest nije način

Izvor: B92, 22.Avg.2017

Protest radnika Goše nije način da ostvare svoja prava, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević...On je naveo da su država i vlada učinile dosta i rade na tome da radnicima te privatne kompanije pomognu onoliko koliko mogu...Ne smemo da izdvojimo radnike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.