Danas sunčano i veoma toplo, temperatura do 40 stepeni

Izvor: Blic, 30.Jun.2017, 01:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas sunčano i veoma toplo, temperatura do 40 stepeni

U Srbiji će danas biti pretenžno sunčano i veoma toplo, uz temperature od 35 do 40 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Danas se samo na severu i u planinskim predelima na zapadu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće slab i umeren vetar, povremeno jak južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 22 stepena, najviša dnevna od 34 do 38, ponegde i do 40 stepeni Celzijusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << U toku noći, najpre na severu i zapadu, očekuje se novo naoblačenje koje će usloviti mestimično kišu, pljuskove, grmljavinu, pojačan severni vetar i pad temperature.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo uz uglavnom umeren vetar, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 22 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni Celzijusa. U toku noći se očekuje naoblačenje koje će usloviti mestimično kišu, pljuskove, grmljavinu, pojačan severni vetar i pad temperature.

Biometeorološka situacija uticaće nepovolјno na sve osetlјive osobe, naročito na astmatičare i srčane bolesnike. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, poremećaja sna i promenlјivog raspoloženja. Zbog visoke toplote savetuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, kao i smanjenje fizičkih aktivnosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jul stiže, prži i dostiže 40 stepeni! Poslednji junski dan vreo, a evo kada kreće zahlađenje

Izvor: Telegraf.rs, 30.Jun.2017

Poslednjeg junskog dana u Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo...Povremeno će duvati jak južni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 15 do 22, najviša dnevna od 34 stepena do 38 stepeni, ponegde i do 40...Samo se na severu i u planinskim predelima zapade i jugozapade Srbije, uz...

Nastavak na Telegraf.rs...

Sunčano i veoma toplo, i do 40 stepeni

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2017

U Srbiji će biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz temperature od 35 do 40 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, koji je izdao upozorenje na visoke temperature u celoj zemlji i za subotu u južnim i istočnim krajevima...Samo se na severu i u planinskim predelima na zapadu i...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.