Danas komemoracija i sahrana Milana Komnenića

Izvor: Blic, 28.Jul.2015, 07:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas komemoracija i sahrana Milana Komnenića

Komemoracija povodom smrti Milana Komnenića biće održana danas u svečanoj sali Skupštine Beograda u 11 sati , a sahrana je u 13 sati na Novom groblju, u Aleji zaslužnih gradjana, saopštilo je Udruženje književnika Srbije.

Milan Komnenić, književnik, prevodilac i istaknuti član SPO tokom devedesetih godina, preminuo je 24. jula u Beogradu, u 75. godini.

Rođen je 8. novembra 1940. godine u Pilatovcima kod Bileće. Završio je Filološki fakultet u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a bio je predavač na univerzitetima u Francuskoj, Italiji i SAD.

Bavio se prevođenjem sa više jezika i objavio pedesetak knjiga prevoda, kao i veći broj svojih knjiga, medju kojima su zbirke pesama "Izgon", "Opela", "Uznesenja", "Obraćanja" i "Svodjenje računa".

Kao urednik u Prosveti pokrenuo je, izmedju ostalog, ediciju Erotikon.

Dobitnik je književne nagrade Mladosti i nagrada Milan Rakić i Isidora Sekulić.

Komnenić je od 18. januara 1999. do 28. aprila iste godine bio savezni sekretar za informisanje, a od 24. oktobra 2000. do izbora nove vlade, 25. januara 2001. ministar kulture u prelaznoj vladi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Komemoracija Milanu Komneniću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2015

U Skupštini grada Beograda danas je održana komemoracija povodom smrti Milana Komnenića, sa koje je poručeno da se taj književnik i pesnik svrstava u red malobrojnih pisaca i intelektualaca, koji su obeležili drugu polovinu 20. veka...Neočekivani odlazak Milana Komnenića ostavio je veliku prazninu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.