Čekanja na granicama do dva sata

Izvor: RTS, 01.Avg.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekanja na granicama do dva sata

Na izlazu iz Srbije na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2 čeka se oko dva sata. Pri ulasku u Srbiju najduže se čeka na prelazima Batrovci i Kelebija – i to oko 120 minuta.
I ovaj vikend je u znaku pojačanog saobraćaja na putevima i dužeg zadržavanja na graničnim prelazima.

Na izlasku iz Srbije na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš 2 čeka se oko 120 minuta, dok se pri ulasku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Srbiju čeka do 60 minuta na prelazu Horgoš. 
Mađarska policija na 173. kilometru auto-puta preusmerava saobraćaj ka graničnom prelazu Tompa–Kelebija. Na Kelebiji se na ulazak u Srbiju čeka do 120 minuta.
Na izlazu iz Srbije na Gradini vreme čekanja je do 50 minuta, a na ulasku do 20 minuta.  
Na izlazu iz zemlje na Batrovcima čeka se oko 90 minuta, a prilikom ulaska oko dva sata. Na prelazu Šid se za ulazak u Srbiju čeka oko 60 minuta.
Na graničnim prelazima Gostun, Špiljani i Jabuka nema zadržavanja.
Kako javlja dopisnik RTS-a sa naplatne rampe "Nais", pojačan je saobraćaj iz pravca Beograda ka jugu i istoku. Juče je oboren svojevrsni dnevni rekord sa 40.000 vozila u oba smera. 
Kod Aleksinca se prevrnula cisterna po sredini auto-puta, pa se saobraćaj obavlja usporeno. 
Vozači treba da obrate pažnju na južni krak Koridora 10, gde se izvode radovi. 
Vozačima se savetuje više opreza i tolerancije u vožnji, najviše na deonicama gde je zbog radova izmenjen režim saobraćaja.
Od 3. avgusta, u periodu od sedam do 15 sati, doći će do izmene režima obavljanja saobraćaja na državnom putu prvog A reda Subotica–Beograd.
Radovi se izvode na interventnoj popravci dilatacione spojnice na delu mosta pre pretlje Vrbas-Srbobran na levoj traci smera ka Beogradu, a saobraćaj će se, prema postavljenoj signalizaciji, preusmeravati u brzu traku u smeru ka Subotici.
Prema informacijama "Železnica Srbije, od 16. avgusta od 10 sati do 23. avgusta do 22 sata, izvodiće se građevinski radovi sa privremenom organizacijom drumskog saobraćaja pruga Beograd–Šid, ukrštanje sa zemljanim putem u mestu Dobrinci, što će dovesti do reorganizacije drumskog saobraćaja.
Radovi će se izvoditi i u mestu Kraljevci, od 23. avgusta od 10 sati do 5. decembra do 22 sata. Radovi će biti obezbeđeni saobraćajnom signalizacijom uz privremenu obustavu drumskog saobraćaja preko putnih prelaza.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jači intenzitet saobraćaja, gužve na granicama

Izvor: RTS, 02.Avg.2015, 08:12

U Srbiji je osetno veći broj vozila na putevima koji vode ka Crnoj Gori, a jači intezitet saobraćaja zabeležen je i na auto-putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj što je uzrok dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama, saopštio je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.