CUGOPOL - IGRA ISPIJANJA ŽESTOKIH PIĆA!

Izvor: Kurir, 21.Nov.2010, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CUGOPOL - IGRA ISPIJANJA ŽESTOKIH PIĆA!

BEOGRAD - Ovu igru igrate na sopstvenu odgovornost! Cugopol - igra koja nije dozvoljena mlađima od 18 godina (a koju najviše igraju upravo maloletni) zamenila je stari dobri monopol i postala omiljena zanimacija na tinejdžerskim žurkama širom Balkana. Umesto piona koriste se čašice za žestinu, umesto količine zarađenog novca mere se promili u krvi, a pobednik je onaj koji poslednji ostane na nogama. To nije nimalo lako jer ćete verovatno posle jednog kruga osećati vrtoglavicu i dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zamućenje vida.

- Prvi put kad smo igrali, mladi i neiskusni, cugali smo rakiju (0.03 na belo). Taj projekat se neslavno završio jer nismo obrnuli ni dva kruga, a već niko nije znao kud udara, a bogami ni koja je figurica! - priča osamnaestogodišnji Vukan, koji se pre dve godine prvi put okušao u cugopolu. Kako kaže, poučeni tim iskustvom, prešli su na pića s manjim procentom alkohola. Najčešće pivo ili vino.

- U početku smo igrali sa 0,2 decilitra, ali smo ubrzo prešli na 0,1 jer tako igra duže traje - objašnjava Vukan.

Izumitelj igre Predrag Novković kaže za Kurir da je cugopol izmislio pre tri godine, u trenucima dokolice.

- Razmišljao sam koju društvenu igru bih mogao da igram sa prijateljima a da nam ubrzo ne dosadi... Došao na ideju da spojim „lepo i korisno“ i nastao je cugopol - priča Novković, diplomirani inženjer Grafičkog inženjerstva i dizajna Fakulteta tehničkih nauka, i dodaje da mu namera nije bila da prodaje igru.

- Odneo sam u kopirnicu nacrtanu tablu, kako bih je odštampao prijateljima, a zaposleni u njoj su očigledno zadržali koji primerak za sebe. Ubrzo su počeli da prodaju kopije... - kaže Predrag. Igra se putem interneta proširila na ceo Balkan, a Predrag ju je tek ove godine zaštitio u Zavodu za zaštitu svojine. Na pitanje da li je svestan da ovu igru svakodnevno igra sve veći broj maloletnika, Predrag kaže da je on protiv toga i da je na sajtu zabranio prodaju mlađima od 18 godina.

- Hrvati i Slovenci su potpuno odlepili za igrom! Gotovo nijedna žurka ne može da im se završi bez cugopola - objašnjava Novković. Međutim, imaju zamerke...

„Je.ena ćirilica! I ovako trezan jedva razaberem ova slova, a poslije jednog kruga ove igre ništa više ne razumijem“, žali se na jednom forumu Ivo iz Zagreba.

Pravila igre:

Može da igra do šest igrača, svako ima čašu (flašu), a mera je gutljaj

Ko prvi stigne na START, čeka ostale, a do tada pije svaki drugi krug

Kad svi igrači stignu na START, počinje novi krug

DETOKS - pauza. Dva kruga se ne pije

STRIPTIZ BAR - pije se duplo ili se skida jedan deo odeće

KAFANA - svi piju pet puta

Jedan od zadataka je reći tri puta brzalicu: „Šaša, švasa, šasiju“. Ako ne uspe, bacač kockice pije tri puta. Isto to rade i njegovi susedi i, ako samo jedan ne uspe, oba piju još tri puta!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.