CIAV 2016: MiG-21, spoteri i prve fotografije

Izvor: TangoSix.rs, 23.Jul.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CIAV 2016: MiG-21, spoteri i prve fotografije

Dva sata pre početka prvog dana CIAV-a i sve je spremno. Avioni, publika i jako sunce.
Odmah po dolasku na stajanku upoznati smo sa pravilima kretanja koja su ove godine drastično restriktivnija. Akreditovani novinari i spoteri neće se moći kretati travom pored ili iza aviona duž glavnog taksiveja i neće moći da se nalaze pored line-upa kod piste kao prošle godine.
Ove godine kretanje će im biti ograničeno unutar ograde pored piste – u većini slučajeva pozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za fotografisanje i snimanje neće biti idealne. Razlog ovih ograničenja je MiG-21 – Agencija za civilno zrakoplovstvo tražila je da se zbog njegovog sletanja uspostavi mnogo restriktivnija bafer zona.
Srbi ne dolaze. Kraguj YU-YAA i G-2 YU-YAH ipak se neće pojaviti ove godine dok je ostatak najavljenog letačkog programa ostao manje-više nepromenjen.
Po trenutnom planu „Kockicu“ će pri dolasku u vazduhu sačekati „Krila Oluje“ sa kojima će leteti u formaciji.


Kompanija „Certus sustavi“ omogućila je live stream sa kamere koja se nalazi na tornju:

The post CIAV 2016: MiG-21, spoteri i prve fotografije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.