Izvor: Politika, 27.Maj.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brankica Janković nova poverenica za ravnopravnost

Brankica Janković (1973) nova je poverenica za ravnopravnost, odlučila je Skupština Srbije. Za izbor je glasao 151 poslanik vladajuće koalicije, protiv je bilo sedam opozicionara, a četiri poslanika nisu glasala.

Jankovićeva je rođena u Čačku, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu, master studije na smeru unutrašnji poslovi završila je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a doktorand je na Fakultetu bezbednosti u Beogradu. U bogatoj biografiji navedeno je, između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da je bila državni sekretar u Ministarstvu rada, direktor Gerontološkog centra Beograd, direktor marketinga TV Politika, šef pregovaračke grupe za poglavlje 19 u pregovorima naše zemlje sa EU, predsednik UO projekta „Socijalna inkluzija” finansiranog iz IPA fonda, član vladinog Političkog saveta za primenu Rezolucije 1325 „Žene, mir i bezbednost”, šef državne delegacije na predstavljanju Drugog i Trećeg periodičnog izveštaja o primeni Konvencije 2013...

Brankica Janković je, kako je navedeno u biografiji, dobitnik republičke nagrade za doprinos razvoju sistema socijalne zaštite, koju dodeljuje Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite i „Zlatnog točka” za doprinos zaštite ljudskih prava romske nacionalne manjine, koju dodeljuje Nacionalni savet Roma. Jankovićeva govori engleski i ruski jezik i poznaje znakovni jezik.

Jankovićeva je izabrana umesto Nevene Petrušić, kojoj je 5. maja istekao petogodišnji mandat.

M. Č.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Brankica Janković nova poverenica za ravnopravnost

Izvor: Danas, 28.Maj.2015, 08:57

Brankica Janković nova je poverenica za ravnopravnost, odlučila je juče većina poslanika Skupštine Srbije. Za njen izbor glasao je 151 poslanik, dok je protiv bilo sedam. Jankovićeva je izabrana umesto Nevene Petrušić, kojoj je 5. maja istekao petogodišnji mandat...Jankovićeva je rođena 1973....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.