#Blogometar15: Blogeri, uključite se u istraživanje o navikama i problemima u blogosferi

Izvor: TangoSix.rs, 31.Mar.2015, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

#Blogometar15: Blogeri, uključite se u istraživanje o navikama i problemima u blogosferi

BEOGRAD – Blogeri iz zemlje i regiona ovih dana imaju priliku da o svom hobiju ili poslu glasno progovore. Istraživanje #Blogometar15 ima za cilj da pruži uvid u navike  blogera – od pitanja oblasti i učestalosti pisanja, vrste internet platforme koju za to koriste, do stava o objavljivanju plaćenih tekstova koje naručuju sponzori. Anonimni upitnik pruža mogućnost da blogeri ukažu i na pritisak okoline zbog svojih postova, ali i pitanje cenzure.  
  >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs <<

 
 
Od 2012. do danas informacije o broju blogera variraju. Uzevši u obzir sve dostupne podatke – na svetu postoji između 350 miliona i pola milijarde blogova.
 
Imajući u vidu činjenicu da se u svetu dnevno objavi oko 3 000 000 blog postova, ali i podatak da je svaki treći web sajt u stvari blog, ispitivanje navika u blogosferi dovodi nas do pitanja njenog regulisanja.
 
Mišljenje o regilativama u ovoj oblasti, iskustvo sa pritiscima zbog slobode govora i stav o osnivanju posebne organizacije koja bi štitila prava blogera, samo su neka od pitanja o kojima se blogeri mogu izjasniti u upitniku na sajtu Prometric.
 
 

 
 
Istraživanje će pružiti uvid i u navike blogera iz regiona. Iako se blogosfera bivše Jugoslavije eksponencijalno razvijala od 2008. godine (tada je brojala 1 000 000 blogova), o njoj se danas zna veoma malo.
 
Cilj istraživanja je da se stupi u direktan kontakt sa blogerima, upoznaju njihovi problemi, pruži uvid u pitanje slobode pisanja. Kao najvažniji segment istraživanja navodi se upoznavanje blogera sa njihovim pravima.
 
 

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.