Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 10.Nov.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez mesta u domu 1.000 studenata

KOSOVSKA MITROVICA - Skoro 1.000 studenata nije dobilo mesto u Studentskom domu u severnom delu Kosovske Mitrovice, i pored novosagrađenog stambenog objekta u tom domu, izjavio je direktor Studentskog centra Jovo Popović.

Studenti druge, treće i četvrte godine studija na fakultetima u Kosovskoj Mitrovici, ključeve će dobiti do 16. novembra. Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici broji šest domova. Još četiri stambena objekta nalaze se u Zvečanu, Leposaviću, Zubinom Potoku i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Blacu.

Ove godine za dom je konkurisalo 2.200 studenata, a sobu dobilo njih 1.300. "Oko 1.000 studenata nije dobilo privilegiju da živi u domu i pored novosagrađenog objekta u Kosovskoj Mitrovici jer mesta nema za sve", kazao je Popović mitrovičkom radio Kontakt Plus.

"Studentski centar je tokom ove godine sagradio jedan objekat i sa tim smo proširili kapacitet za 100 mesta. Nama je objektivno potrebno još 1.000 mesta", kazao je on. "Treba nam jedan dom u Kosovskoj Mitrovici, treba nam objekat za Studentski kulturni centar", istakao je Popović.

Direktor Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici dodao je da studenti u Kosovskoj Mitrovici ne zaostaju za kolegama koji studiraju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, kada je u pitanju studentski standard.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.