Barikada na trasi koridora

Izvor: Blic, 05.Avg.2015, 06:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barikada na trasi koridora

Na delu trase koridora 11 kroz Nepričavu Milijan Milošević je postavio barikadu, zbog koje njegove komšije moraju da obilaze 20 kilometara u jednom pravcu da bi došle do svojih njiva.

Od njihovih domaćinstava do njiva u normalnim uslovima, meštane Nepričave deli nekoliko stotina metara. Tako je i bilo dok Milijan Milošević, vlasnik zemljišta, nije iskopano rov preko kojeg je navukao gomilu granja, tako da nijedna poljoprivredna mašina i vozilo ne mogu da prođu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Meštanima je poručio da će rampu ukloniti kada mu država isplati korišćenje 18 ari pošto ima pravosnažnu sudsku presudu da je u svoj posed vratio taj komad zemlje.

Njegov sinovac Miroslav Milošević, stojeći pored barikade zbog koje mora da obilazi 20 kilometara, kaže da ne krivi strica, već državu.

Projektanti

Za predsednika MZ Nepričava Zorana Uroševića glavni krivci su projektanti.

- Sem što nisu predvideli pomoćni put, nisu registrovali ni domaćinstvo Dragana Jovanovića, kao ni više kuća familije Kovačević. U opštini kažu da oni nisu krivi, već sud koji je Milijanu vratio zemlju. Izgleda da će ispasti da smo krivi mi, jer smo prvi pristali da se sprovede eksproprijacija - kaže Urošević.

- Mesecima se ovako mučimo, a uskoro će berba kukuruza, pa setva pšenice. Problem je što projektanti koridora 11 nisu predvideli nikakve pomoćne puteve. Umesto toga, izvođači su u novembru ministarku Zoranu Mihajlović uveravali da je ovih 12 kilometara autoputa, od Uba do našeg sela, kompletno završeno, a nikome nije palo na pamet da proveri da li postoji drugi pomoćni put - kaže Miroslav.

Ostali Nepričavci takođe ne spore da Milijan ima pravo da traži pravičnu naknadu, ali smatraju da nije ni u redu da oni ispaštaju. Miroslav Novaković tako ističe da su se više puta obraćali izvođaču radova, Ministarstvu građevina i zaštitniku građana ali, sem obećanja, problem nije rešen.

Ako Milošević pre berbe kukuruza ne odblokira put, Nepričavci poručuju da nemaju drugo rešenje sem da oni blokiraju magistralu kod velike petlje koridora 11 „kako bi ih država konačno čula“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.