Banja nema turiste - a predsednik najplaćeniji

Izvor: Blic, 01.Avg.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banja nema turiste - a predsednik najplaćeniji

Zoran Vidanović, predsednik Niške Banje, jedan je od najplaćenijih - s platom od 96.379 dinara, a žitelji kažu ona već godinama nema posetioce.

- Ove godine Niška Banja nije ušla u program „Letujmo u Srbiji“, nema turista, osim ljudi koji dolaze da se leče u „Radonu“ i „Zelengori“. Banja je lepa, ima velikog potencijala i šteta je što tone - kaže Nikola Stojanović, penzioner iz Niša, koji je čest gost banje.

U opštini ističu da imaju minimalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovlašćenja i sredstava za razvoj i navode da je o dovođenju investitora koji bi uložili u razvoj turizma jedino odlučuje gradonačelnik Grada Niša. U opštini su naveli da direktor Turističke organizacije Niša koji je ovlašćen da brine o razvoju turizma to ne čini na pravi način.

Uroš Parlić, direktor TON-a, na optužbe odgovara da se rukovodstvo Niška Banje isključivo bavi politikanstvom i da je krivo za loše stanje u turizmu.

- Rukovodstvo nema strategiju razvoja, nemaju ideje, nemaju prioritete.

Predsednik opštine se bavi perifernim stvarima umesto da se bavi turizmom. TON je radila promocije banje, ali mi ne možemo da reklamiramo turizam koji ne postoji. Tačno je da ima sve manje turista i da osim Instituta „Radon“, Banja nema šta drugo da ponudi - objašnjava Parlić.

Iz kabineta Vidanović koji je godišnjem odmoru rečeno nam je da većina banja u Srbiji beleži pad prometa, osim Vrnjačke Banje.

- Za prvih šest meseci Niška Banja beleži pad prometa od 15 odsto. Niška Banja se nije našla u programu „Letujmo u Srbiji“ zato što je po obrazloženju iz Ministarstva deo grada Niša, a gradovi Niš, Beograd i Novi Sad nisu predviđeni ovim programom. Shodno minimalnim ovlašćenjima jedino smo mogli da investiramo u razvoj turističke infrastrukture. Na taj način je urađeno centralno šetalište, rekonstrukcija parka prema Institutu „Radon“, a ove godine smo konkurisali za rekonstrukciju i trećeg dela parka, navode u opštini.

Plate predsednika opština u Nišu

Zoran Vidanović, prema sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, imao je 130.975 dinara. U opštini Niška Banja kažu da je došlo do samnjenja zarade u februaru ove godine, te njegova plata 96.379 dinara. Predsednik opštne Crveni krst Miroslav Milutinović zarađuje 87.000, predsednik opštine Pantelej Srđan Savić 91.998, Zoran Stojanović predsednik opštine Medijana 91.996, a Boban Džunić, predsednik Palilule, 54.799.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.