Autor kultne serije Oz dolazi u Dubrovnik

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autor kultne serije "Oz" dolazi u Dubrovnik

NEM 2015 najavljuje da autor serija Oz i Porodica Borgia, Tom Fontana, dolazi u Dubrovnik u sklopu konferencije koja će se održati od 9. do 11. juna. Fontana će se pridružiti koprodukcijskom panelu na ovogodišnjem NEM-u, na kojem će uz Bonitu Pietilu i Petera Nadermanna, među ostalima, podeliti svoja iskustva u televizijskoj industriji.

Tom Fontana, iskusni scenarista i producent, pisao je i producirao revolucionarne serije kao što su Oz, Porodica Borgie i St. Elsewhere, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za koje je, među ostalima, dobio tri Emmyja, četiri Peabody nagrade i tri nagrade Udruge scenarista.

Fontana se probio na scenu 1983. godine, kad ga je NBC angažirao kao scenarista za seriju St. Elsewhere, nakon čega je pisao scenarije za serije i TV filmove kao što su Odeljenje za ubistva, America: A Tribute to Heroes, Ogoljeni i Pozornik.

Jedan od njegovih najvećih uspha je HBO-ova hit-serija Oz, koju su obožavali i gledatelji i kritičari. Reč je o seriji koja govori o svakodnevnim aktivnostima neobičnog zatvora i kriminalaca. Njegov poslednji uspeh istorijska je serija Porodica Borgia za francuski Canal+, koja se bavi usponom slavne porodice tokom renesanse.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.