Asocijacija medija obeležila 11 godina

Izvor: Kurir, 31.Jan.2015, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asocijacija medija obeležila 11 godina

BEOGRAD - Asocijacija medija, reprezentativno poslovno udruženje industrije štampanih medija, koje okuplja 25 izdavača, novinskih agencija i portala, sa više od 170 štampanih i elektronskih izdanja, proslavila je 11. godišnjicu tradicionalnim prijemom.

Svečanosti su prisustvovali ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac, državni sekretar za medije Saša Mirković, ambasadori Francuske i Nemačke, predstavnici EU i OEBS, kao i mnogobrojne zvanice iz sveta medija i biznisa, čelni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ljudi članica Asocijacije i drugih novinskih izdavača.

Predsednik Upravnog odbora Zoran Sekulić podsetio je na aktivnosti Asocijacije protekle godine i naglasio značaj novih medijskih zakona i njihove primene. On je ukazao i na teške uslove poslovanja štampanih medija, pogođenih ekonomskom i strukturnom krizom, ali je istakao da je, uprkos tome, Asocijacija u saradnji s domaćim i stranim partnerima pokrenula više programa stručne obuke novinara i menadžera svojih članica.

Izvršna direktorka Asocijacije medija Dalila Ljubičić govoreći o planovima istakla je angažovanje Asocijacije u postupku izrade novog zakona o oglašavanju, kao što je to bio slučaj i prilikom donošenja medijskih zakona.

(E. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.