Izvor: Blic, 04.Dec.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS apeluje: Oprez za volanom zbog poledice usled mraza i sumaglice

U ovom hladnom, ali vedrom jutru mraz i mestimična sumaglica na putevima u planinskim predelima mogu biti uzrok stvaranja jake poledice na svim vlažnim ili mokrim deonicama, zbog čega je potrebno više opreznosti za volanom, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

S obzirom da meteorolozi ne najavljuju padavine, a da nas tokom dana očekuje i blagi porast dnevnih temparatura, praćen slabijim intezitetom saobraćaja koji je karakterističan za nedeljno prepodne, uz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dobru prohodnost autoputeva i puteva I i II reda, vozači ne bi trebalo da imaju posebnih poteškoća u saobraćaju.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica, a dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu ne sme biti manja od četiri milimetra.

Ukoliko su vremenske prilike u toku zimske sezone takve da nema snega i leda na kolovozu, zimski pneumatici neće biti obavezni, podseća se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.