AMSS: Pažnja zbog mokrih puteva i smanjenje vidljivosti

Izvor: Blic, 07.Okt.2015, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMSS: Pažnja zbog mokrih puteva i smanjenje vidljivosti

U većini krajeva Srbije u popodnevnim satima kiša i povremeni pljuskovi uslovljavaju mokre kolovoze, pa iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju vozače da budu pažljivi kako zbog smanjene vidljivost, tako i toga što su takve vremenske prilike često uzrok učestale pojave odrona na putevima koji prolaze kroz stenske useke i klisure.

Kišu će povremeno pratiti i pojačan vetar u košavskom području, a iz AMSS podsećaju da kiša i mokar kolovoz u velikoj meri produžava zaustavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put vozila, pa je zato neophodno vožnju prilagoditi uslovima puta uz držanje većeg odstojanja između vozila.

Prema podacima Uprave saopbraćajne policije, prethodnog dana na

putevima u Srbiji evidentirano je 105 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 55 osoba povređeno, a tri osobe su stradale.

Istovremeno, u Beogradu zabeleženo je 50 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 23 osobe povređene.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, svi graničniprelazi sa Hrvatskom su otvoreni, a saobraćaj je normalizovan i na GP Sot i GP Ljuba na kojima nema dužih zadržavanja.

Zadržavanje putničkih vozila i na ostalim graničnim prelazima sa susedima nisu duža od 20 minuta, mada je i to promenljivo.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

U četvrtak, 8. oktobra predviđene su dve potpune obustave saobraćaja, na Autoputu E80, Niš - Dimitrovgrad (granica sa Bugarskom), deonica kod mosta u Čifliku, i to u vremenskom intervalu od 9 do 11 časova i 14 do 16 sati.

Iz AMSS podsećaju građane da im članstvo u tom savezu može obezbediti velike uštede, ali i doneti sigurnost, bilo gde da imaju problem na putevima - u Srbiji ili u kontinentalnom delu Evrope.

Takođe, u saopštenju se navodi da Auto-moto savez Srbije neprestano usavršava svoje usluge i čini ih pristupačnijim, pa tako građani mogu da postanu vlasnik Super članske kartice još brže i jednostavnije - na svakom prodajnom objektu "Moj kiosk".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

AMS S: Pažnja zbog mokrih puteva i smanjenje vidljivosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2015

U većini krajeva Srbije u popodnevnim satima kiša i povremeni pljuskovi uslovljavaju mokre kolovoze, pa iz Auto-moto saveza Srbije upozoravaju vozače da budu pažljivi kako zbog smanjene vidljivost, tako i toga što su takve vremenske prilike često uzrok učestale pojave odrona na putevima koji prolaze...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.