AKS: Da li Anđeković zastupa Selakovića?

Izvor: Blic, 21.Okt.2014, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKS: Da li Anđeković zastupa Selakovića?

Advokatska komora Srbije reagovala je danas povodom izjave advokata Nebojše Anđelkovića kojom je najavio moguće osnivanje novih advokatskih komora, postavljajući pitanje njegovog advokatskog kredibiliteta.

AKS u saopštenju postavlja pitanje da li Anđelković dobio punomoćje za zastupanje ministra Nikole Selakovića jer, kako navodi, drugačije se ne mogu objasniti njegove izjave.

AKS smatra da pominjanje mogućnosti da se formira nova advokatska komora, "pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << apsolutno neznanje advokata Andelkovića", jer to nije moguće po Zakonu o advokaturi, zbog čega bi pao na advokatskom ispitu.

"Ako pak Ministarstvo reši da menja i taj zakon, postavljamo pitanje, zar nije jednostavnije i brže da se promene zakoni o notarima, za šta već imamo i napisane izmene?", navodi se u saopštenju.

Anđelković je u izjavi Tanjugu osporio legitimitet protesta koji oganizuju organi beogradske komore kojima je istekao mandat u maju, kao i legalitet i legitimitet odluka koje nije donela Skupština AKS, ističući da bi ukoliko se nastavi protest advokata obustavom rada, jedna veća grupa advokata mogla da traži formiranje nove komora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.