3 situacije kada ne treba da koristite kreditnu karticu

Izvor: NovaEnergija.net, 01.Okt.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

3 situacije kada ne treba da koristite kreditnu karticu

Kreditna kartica je odlično rešenje i velika pomoć kućnom budžetu. Ali, da li znate kako pravilno da je koristite bez mogućih negativnih posledica?
Danas vam predstavljamo 3 situacije u kojima ne treba da koristite kreditnu karticu jer ćete se kasnije veoma kajati.
1. Da biste platili velik račun
Možda se selite u novi grad, menjate nameštaj, kupujete automobil ili plaćate vaš odmor iz snova, ali kreditna kartica nije vaš najbolji saveznik >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << u ovom slučaju.
Naime, u ovakvim slučajevima kada se radi o velikim troškovima, običan kredit podignut u banci može biti mnogo bolja opcija od kreditne kartice, jer se mogu pronaći povoljni krediti koje banke daju fizičkim licima sa manjom kamatnom stopom od prosečne kamate na kreditnim karticama.
2. Rešavanje vanrednih situacija
Kreditna kartica ne bi trebalo da bude vaš prvi izbor u vanrednim situacijama, naročito ako nemate novca da kasnije platite svoj račun u potpunosti, jer ćete na taj način pokrenuti čitav niz dugovanja.
Bolje rešenje je da polako, koliko ste u mogućnosti, odvajate novac sa strane i da sami pravite fond za “crne dane”, odnosno za hitne i vanredne slučajeve, kao što su popravke automobila ili neke stvari iz vašeg domaćinstva.
3. Finansiranje venčanja
Mnogi parovi koriste kreditne kartice kao dodatni način finansiranja svadbe, ali na ovaj način lako dolaze u opasnost da premaše očekivane i planirane troškove venčanja.
Nikako nije dobra ideja da započnete zajednički život u dugovima, ali u nekim slučajevima, mali kredit može da vam pomogne da vaš “najlepši dan u životu” bude zaista nezaboravan. Krediti imaju fiksnu kamatnu stopu i lakše ćete se kasnije osloboditi dugovanja, nego što bi to bio slučaj sa kreditnom karticom.
Foto: Pixabay
 
 

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.