Otvoren bioskop Dragan - Gaga Nikolić u Beogradu!

Izvor: Svet plus, 28.Maj.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren bioskop "Dragan - Gaga Nikolić" u Beogradu!

Bioskop „Dragan - Gaga Nikolić“ svečano je otvoren juče projekcijom filma "Mlad i zdrav kao ruža", u Ustanovi kulture „Parobrod“, na čijoj zgradi sada sija i neonski lik slavnog glumca.

Ceremoniji otvaranja bioskopa posvećenog jednom od legendi srpskog glumišta, Draganu Nikoliću, prisustvovala je njegova supruga, glumica Milena Dravić, kao i brojni prijatelji i saradnici glumačkog para. Prikazan je film "Mlad i zdrav kao ruža" Jovana Jovanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i uvertira "Nešto lepo" Slobodana Stojanovića, a po navodima organizatora, program bioskopa biće okrenut domaćem igranom filmu i našim glumačkim asovima koji nikada neće biti zaboravljeni. Milena je na otvaranju istakla da će mladi glumci moći mnogo da nauče od onoga što je njen suprug ostavio srpskoj kinematografiji:"Dragan je mnogo uradio, i mislim da će se tek u vremenu koje dolazi konstatovati koliko je to vredno. On je veliki karakterni glumac, velike transformacije, ali on je bio čovek koji, kao mnoge druge naše kolege, tome nikada nije želeo da daje neki značaj. Bio je izuzetno skroman. A kako je bio šaljivdžija, onda se ono što je radio više tumačilo kao šarmantni Gaga, Gaga ovo, Gaga ono. Sada, kada se sve skupilo na jednom mestu, vidi se da je to ogroman rad, i na filmu, i u pozorištu, i na televiziji. Dragan je napravio velike uloge, i mislim da vreme buduće u prilog njegovom radu".

 
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.