Ovo je Nebojša Glogovac kao  Draža Mihailović

Izvor: Blic, 06.Sep.2012, 02:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je Nebojša Glogovac kao Draža Mihailović

U seriji „Ravna gora” scenariste i reditelja Radoša Bajića, Josipa Broza Tita igra Dragan Bjelogrlić, a Dragoljuba Dražu Mihailovića Nebojša Glogovac. Uprkos zabrani fotografisanja, „Blic” ekskluzivno objavljuje sliku Nebojše Glogovca u ulozi Draže Mihailovića.

Bjelogrlić još nije počeo snimanje, dok Glogovac uveliko snima svoje scene. Svaki put kada ga ugledaju na setu, filmska ekipa u neverici trlja oči, a žene statiskinje iz okolnih sela se u čudu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krste: „Vidi ga! Pljunuti Draža!”

Radoš Bajić je čvrsto rešio da do početka emitovanja serije ne objavljuje „Dražinu” i „Titovu” sliku. Želi da gledaocima RTS-a sledeće jeseni, kada krene serijal, priredi iznenađenje. Zbog toga nekoliko stotina statista svakodnevno pre snimanja mora da preda svoje mobilne telefone i fotoaparate.

Tako je i reporterka „Blica” bila zaustavljena između Adžinih Livada i Gledeća i zamalo osejećena u pokušaju da ekskluzivno slika Glogovca.

- Sve možete snimati i uvek ste dobrodošli, osim kada snima Glogovac. Odluka autora i producenata je da na fotografije Tita i Draže, to jest Bjelogrlića i Glogovca, važi embargo do početka emitovanja, a to je novembar 2013. godine - ljubazno nam je rekla Ivona Alurac-Bajić, šef PR službe studija „Kontrast” ne znajući da se u našem fotoaparatu već nalazi Glogovčeva slika!

- Ne pamti se da je jedan filmsko-televizijski projekat na samom početku svog nastajanja izazvao veću medijsku pažnju i interesovanje javnosti od TV serije „Ravna gora” koja se snima na lokalitetima po celoj Srbiji. Razlog je posebno

škakljiva tema koju obrađujemo u 15 epizoda, a odnosi se na period 1941. godine i početak građanskog rata, kao i sučeljavanje dva oslobodilačka pokreta u Srbiji: partizanskog i ravnogorskog - objašnjava Radoš Bajić, scenarista, reditelj i producent.

On takođe ističe i da se gotovo svakodnevno vode polemike o ovoj seriji, iako niko još nije video nijedan kadar, scenu ili sekvencu iz “Ravne gore”.

Na internetu besni svojevrsni rat između pristalica partizana i četnika, polemiše se i to kako će u seriji biti predstavljeni Tito i Draža, kako će izgledati, ko će biti prikazan simpatičnije…

Na osnovu fotografije koju je reperterka „Blica” krišom uspela da slika vidi se da je sličnost između Glogovca i Mihailovića ogromna. Pored Glogovca na slici su Nenad Jezdić u činu majora stare jugoslovenske vojske i glumac Đorđe Erčević sa grupom vojnika statista.

Povezane vesti: Kamerom miri četnike i partizane
Pogledaj vesti o: Dragan Bjelogrlić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.