Miloš Biković: Nisam spreman za svetsku popularnost

Izvor: Scandal.rs, 25.Okt.2014, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Biković: Nisam spreman za svetsku popularnost

Posle svetske premijere filma “Sunčanica” ruskog reditelja Nikite Mihalkova, održane u Beogradu, mlada nada srpskog glumišta Miloš Biković popeo se stepenik više u karijeri koja nezaustavljivo napreduje. U ljubavnoj priči uoči krimskog rata Biković tumači jednu do glavnih uloga, čime su mu otvorena vrata evropske filmske scene. Talenat dvadesetšestogodišnjeg Beograđanina prvi je primetio Dragan >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << Bjelogrlić poverivši mu jednu od glavnih rola u fudbalskoj sagi “Montevideo”, a umeće mladog umetnika nije promaklo ni reditelju svetskog kalibra kakav je Mihalkov. Posle višestrukih uloga u epohi, ovog leta angažovan je i u savremenoj priči ruskog filma “Duhless 2″ čije snimanje je nedavno završeno na Baliju. Uz fudbal i boks, za potrebe snimanja filma “Bićemo prvaci sveta” svestrani glumac oprobao se i u košarci, a uzbudljive scene novog filma Darka Bajića trenutno snima u Sloveniji. Skoncentrisan na brojne poslovne obaveze popularni glumac odlučan je da ne komentariše svoj emotivni život, kao ni vezu sa Brankicom Sebastijanović, na koju je pre pola godine stavio tačku. Dok ređa profesionalne uspehe, Biković za “Hello!” otkriva da se koleba oko izbora profesije i govori zbog čega ga Njujork privlači više od holivudske industrije zabave.

Da li ste imali tremu od beogradskog crvenog tepiha holivudskog sjaja, a ruskog šarma?

- Holivudski sjaj je bleštav zato što su tamo producenti posvećeni tome da zarade pare na svakom koraku. To je za poštovanje i tome bismo mogli da se učimo od njih. Sa druge strane, ništa ne sjaji tako kao duh. Zato su ruski duh i šarm nešto jedinstveno, jer ne mogu da se kupe niti prodaju. Mi smo slični Rusima, nekad do granice istovetnosti, i zato mi je veoma blizak ruski šarm.

Smeši vam se internacionalna karijera. Da li ste spremni da se popularnost koju uživate u Srbiji prenesete na sve meridijane?

- Nisam spreman za svetsku popularnost, ali nisam bio spreman ni za popularnost u Srbiji, pa sam plivao s tim talasom.

Glumili ste fudbalera, zatim boksera, a sada i košarkaša. Čini se da kroz svoju profesiju uspešno ispoljavate i talenat za sport.

- Sebe ne smatram izrazito sportskim tipom, ali gluma daje velike mogućnosti.

Skromnost je vrlina koja vam se pripisuje od početka karijere. Mislite li da ljudi zbog skromnosti mogu propustiti neke velike životne prilike?

- Skromnost nije kompleks niže vrednosti, nije odricanje od sveta, već strogo preispitivanje i aristokratija duha. Skromnost ne postoji bez vere u Boga, a ko istinski veruje taj ne može drugačije nego da bude skroman, jer zna da je uvek pred licem Božjim. I kako ne biti skroman pred savršenim tvorcem.

Za kratko vreme postali ste miljenik ženskog dela publike, kako mlađe tako i one starije. Da li ste dobijali komplimente i od muškaraca?

- Muškarac koji ume časno i muški da udeli kompliment drugom muškarcu je čovek koji može da nadiđe sebe i svoju sujetu. Ja prvi znam koliko je to teško.

Ostatak intervjua možete pročitati OVDE. 

Intervju: Deana Đukić, Life Content

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.