Tramp se u Briselu probudio uz transparent Otpor

Izvor: B92, 25.Maj.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se u Briselu probudio uz transparent "Otpor"

Aktivisti "Grinpisa" na kranu u blizini Ambasade SAD u Briselu, gde je predsednik te zemlje Donald Tramp proveo noć, razvili su transparent s natpisom "otpor".

Dvojica ekoliških aktivista visila su s krana kako bi obezbedila da se transparent jasno vidi, prenosi AP.

Udruženje Grinpis vatreni je kritičar Trampovih ekoloških stavova u vezi sa kimatskim promenama i globalnim zagrevanjem.

O >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim pitanjima razgovaraće se tokom samita G7 na Siciliji, koji se održava u petak.

Lideri 28 država članica NATO-a održaće danas samit u Briselu na kojem će prvi put učestvovati američki predsednik, čije su izjave o zastarelosti Severnoatlantske alijanse i Bregzitu kao "odličnoj stvari" izazvale priličnu zabrinutost u Evropi.

Grinpis je žestoki kritičar Trampovih stavova o klimatskim promenama i globalnom zagrevanju.

Ta pitanja će biti u centru pažnje na samitu G7 najvećih svetskih ekonomija u petak na Siciliji, gde Tramp odlazi posle Brisela.

Grinpis je prekjuče projektorima postavila svetleći natpis na kupoli Crkve Svetog Petra u Vatikanu na kojoj je pisalo "Planet Earth First" (Planeta zemlja prvo), nekoliko sati pred Trampov sastanak sa papom Franjom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.