Tramp pozvao Dutertea u posetu SAD

Izvor: RTS, 30.Apr.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pozvao Dutertea u posetu SAD

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je filipinskog predsednika Rodriga Dutertea u Vašington, u telefonskom razgovoru, tokom koga su razgovarali i o Severnoj Koreji, saopštila je Bela kuća.
Bela kuća nije saopštila detalje o tome kada će se dvojica lidera sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Vašingtonu, ali je navela da se Tramp raduje poseti Filipinima u novembru, preneo je Rojters.

Prema rečima portparola filipinskog predsednika Ernija Abela, dvojica lidera imali su veoma prijateljski razgovor, preneo je AP.
Duterte je juče zatražio od SAD da iskažu uzdržanost nakon što je Severna Koreja izvršila raketnu probu i da ne idu na ruku lideru Kim Džong Unu, koji želi "kraj sveta".
"On (Kim) samo hoće da okonča svet i zbog toga je veoma srećan. Uvek se smeje. Zapravo želi da završi sve", rekao je Duterte.
Duterte je istakao da u regionu Jugoistočne Azije vlada velika zabrinutost zbog tenzija izmedu SAD i Severne Koreje te da bi jedan pogrešan korak predstavljao "katastrofu" i da bi Azija bila prva žrtva nuklearnog rata.
Prema njegovim recima, SAD, Japan, Južna Koreja i Kina imaju posla sa čovekom koji je "uzbuden zbog mogućnosti ispaljivanja projektila".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp pozvao Dutertea u posjetu SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2017

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp pozvao je filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea u Vašington, u telefonskom razgovoru, tokom koga su razgovarali i o Sjevernoj Koreji, saopštila je danas Bijela kuća...Bijela kuća nije saopštila detalje o tome kada će se dvojica lidera sastati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tramp pozvao filipinskog predsednika u Belu kuću

Izvor: VOA, 30.Apr.2017

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je kontroverznog filipinskog predsednika Rodriga Dutertea na sastanak u Vašingtonu tokom kojeg bi razgovarali o nizu pitanja, uključujući i severnokorejsku pretnju po regionalnu bezbednost.  Bela kuća je posle telefonskog razgovora dvojice lidera u subotu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.