Tramp postavio SPECIJALNOG savetnika za istragu o Rusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2017, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp postavio SPECIJALNOG savetnika za istragu o Rusiji

Ključan član osoblja Bele kuće

Predsednik SAD Donald Tramp je najavio da će postaviti bivšeg federalnog tužioca Taja Koba za specijalnog savetnika.

Američki mediji navode da će se on baviti pitanjima vezanim za istragu o Rusiji.

U kratkom saopštenju, Bela kuća je saopštila da će Taj Kob služiti kao "ključni član osoblja Bele kuće", to jest kao specijalni savetnik, navodi AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On će se baviti medijskim saopštenjima Bele kuće o trenutnoj istrazi o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine, tvrde američki mediji.

Kob dolazi na mesto savetnika nakon navoda da se Trampov sin, Donald mlađi, sastao sa advokaticom koja ima veze sa Kremljom kako bi pribavio kompromitujuće informacije o Hilari Klinton.

Kob će takođe sarađivati sa Trampovim privatnim advokatom Markom Kasovicem koji predstavlja predsednika u istrazi o Rusiji, prenosi Ej-Bi-Si njuz (ABC News).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Klintonov savetnik: Lično sam se po naređenju Bele kuće mešao u izbore u Rusiji 1994.

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jul.2017

Bivši savetnik nekolicine američkih predsednika, uključujući i Donalda Trampa, Majkl Kaputo izjavio je da su činovnici administracije Bila Klintona 1994. godine otputovali u Rusiju kako bi pomogli da dođe do reizbora Borisa Jeljcina na mesto predsednika...- Mi smo se sami mešali u izbore. Najsmešnije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.